Uverejnené Vložiť komentár

Kokosovo-čokoládové bezlepkové cookies

Potrebujeme:

Sypké prísady:

1 šálka kokosovej múky, 2/3 šálky kokosového, príp. trstinového cukru, 1 čajová lyžička kypriaceho prášku bez fosfátov, štipka soli

Tekuté prísady:

5 vajíčok, ½ masla (125g), trošku mlieka (len v prípade, že konečná hmota bude príliš hustá).

A ešte:

½ šálky na kúsky nasekanej horkej 70% čokolády, 1/3 šálky kokosových chipsov

(Ako odmerku sme používali väčšiu, cca 3dcl šálku)

Postup:

Vo veľkej mise vymiešame zmäknuté maslo spolu s vajíčkami, následne postupne pridávame vopred zmiešané sypké prísady. My sme to už miešali rukou. V závere sme pridali nasekanú čokoládu spolu s kokosovými chipsami. Hmota bola taká „akurát“, mlieko sme teda nepotrebovali pridať. Z cesta sme už iba tvarovali malé guľky, ktoré sme pomačkali do tvaru keksíkov, poukladali na plech vystlaný papierom na pečenie, ozdobili ešte malými kúskami čokolády a kokosovými chipsami. Piekli sme pri teplote 190⁰C asi 15 minút. Koláčiky sú po upečení zvonku jemne chrumkavé, zvnútra úžasne vláčne a neskutočne chutia po kokose. Dobrú chuť !:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *