Potrebujeme:
- ryžové penne
- maslo
- olivový olej
- sladkú kukuricu
- cherry paradajky
- bazalku
- cibuľu
- smotanu na šľahanie aspoň 35 percentnú
- soľ, korenie
- syr napríklad nivu
Postup:
Ryžové penne si pripravíme v horúcej vode ako bežné cestoviny. Na panvici si rozpustíme maslo spoločne s olivovým olejom a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku (ja musím ozaj nadrobno, keďže naše deti nemajú radi cibuľu, ale keď ju nevidia je to v poriadku…a takú drobnučkú stále prehliadnu) a opražíme ju do zlatista. Pridáme smotanu, premiešame a varíme cca 3-4 minúty, následne pridáme približne pol deci vody, v ktorej sme varili penne. Necháme ešte chvíľku variť. Zatiaľ si nachystáme kukuricu, paradajky nakrájame, bazalku nasekáme a syr nadrvíme. Cestoviny keď sú hotové, scedíme ich a zmiešame so smotanovou zmesou, poriadne premiešame aby sa smotana dostala všade, osolíme, okoreníme a pridáme tam aj všetkú zeleninu aj so syrom. Poriadne ešte premiešame a môžeme sa pustiť do toho 🙂