![](https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/80018388_603192727094390_6088830244817469440_o.jpg?_nc_cat=107&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=x3nLz0m1nCEAX9FDEFg&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=5caf0be15fa5e141ef2288f599684042&oe=5FA3070D)
Potrebujeme : 1 šálka kešu orieškov
2 stredne veľké, na drobno nakrájané cibule
slnečnicový olej vhodný na vyprážanie
3 čajové lyžičky lahôdkového droždia
soľ, čierne mleté korenie, mletá červená paprika(všetko okrem cibule nájdete vo Vašej Košickej Špajze)
Postup:
1. Na rozpálenej panvici zohrejete slnečnicový olej, pridáte cibuľku, osolíte, chvíľu pomiešate a následne panvicu prikryjete pokrievkou. Necháte dusiť asi 10 minút, aby cibuľka úplne zmäkla a pustila vodu (k tomu tá soľ).
2. Potom odokryjete a cibuľku za stáleho miešania usmažíte. Vypnete, keď sa vyparí celá voda a cibuľka je zlatistá – skaramelizovaná.
3. V čase keď dusíte cibuľku, si môžete pripraviť kešu orechy. Vopred prepláchnuté ich dáte variť do mierne osolenej vody. Varíte cca 2-3 minúty, potom ich sceďte, no vodu si ešte odložte.
4. V mixéri pomixujete skaramelizovanú cibuľku, uvarené (a zmäknuté) kešu orechy, a všetky ostatné ingrediencie – tj. lahôdkové droždie, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku a vodu z kešu. Ak je zmes príliš hustá, pridáte ešte vodu z kešu.
5. V závere ešte dosolíte podľa chuti. Upozorňujeme však, že nátierka má mať jemne sladkastú chuť vďaka skaramelizovanej cibuľke.
Dobrú chuť.