Uverejnené Vložiť komentár

Tekvicové rizoto z červenej ryže

Čo budeme potrebovať:

2,5 hrnčeka červenej ryže

 – soľ

– maslo

– 2 cibule

– 5 strúčikov cesnaku 

 – 4 mrkvy

– zväzok jarná cibuľka (alebo pór)

– 1 červená paprika

– 2 kápie

– 1/4 hokkaidó

 – kukurica

– hrášok

– zeleninový vývar

– suché víno

– olivový olej

– parmezán strúhaný

– eidam strúhaný

– petržlenová vňať

Postup:

V prvom rade si dáme zovrieť vodu (5 hrnčekov), prisypeme lyžičku soli a lyžicu masla. Keď voda vrie, vysypeme ryžu a varíme a varíme asi 60 minút pod prikrytou pokrievkou. Počas toho si načistíme zeleninku, nakrájame ju na také kúsky aby bolo dobre. Hokkaidó dáme variť kým nebude mäkké. Na panvicu dáme olivový olej a jemne osmažíme cibuľku s cesnakom, hodíme k tomu zeleninku (mrkvu, papriku, kápiu, jarnú cibuľku) a jemne osmažíme aj to. Prilejeme vývar a necháme variť, kým nám mrkva nezmäkne. Prilejeme 2dcl vína a necháme ešte 8 minút povariť. Ak už ryžu máme hotovú, vysypeme celú zeleninu do ryže, poriadne premiešame. Následne si rozmixujeme hokkaidó na krém a ten tiež vylejeme do ryže a premiešame, na koniec ešte vysypeme 150g parmezánu a zjemníme hustotu rizota (aby bolo krémové) vývarom z hokkaida a už posledný krát premiešame a vybavené… ak treba na záver dochutíme soľou, korením… pred podávaním posypeme strúhaným syrom, ktorý vmiešame do rizota…. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *