Na prípravu potrebujeme:
2 stredne veľké bataty
1,5 hrnčeka celozrnnej špaldovej hladkej múky
1 hrnček cícerovej múky
4 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička mletého koriandru
1 čajová lyžička kurkumy
1 čajová lyžička rímskej rasce
1 čajová lyžička soli
0,5 čajovej lyžičke mletého chilli (nemusí ísť)
1 čajová lyžička kypriaceho prášku bez fosfátov
Postup:
Na kocky nakrájané bataty uvaríme a následne vychladnuté rozmixujeme v smoothie mixéri spolu so všetkými ostatnými ingredienciami okrem múk. Túto batatovo-korenistú zmes dáme na pomúčenú dosku a s múkami vypracujeme do hladkého cesta, konzistenciou podobnému „lokšovému“ cestu. Odporúčame cca 0,5 hrnčeka špaldovej múky dať bokom a používať ju pri tvarovaní a rozvaľkávaní placiek. Pečieme na suchej panvici, z každej strany, až kým nevzniknú hnedé fliačiky. Hotové, ešte za horúca potrieme maslom.
Ja samozrejme klasika som si to potrel kyslou smotanou a posypal cesnakovými klíčkami, nech sme zdraví