![](https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/84796494_645178406229155_5688946524449406976_o.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=NeBNP9YXSWMAX_P_tUb&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=58cb21110e1f6c6459162a89ce673b78&oe=5FA3B335)
Na prípravu potrebujeme:2 stredne veľké bataty
1,5 hrnčeka celozrnnej špaldovej hladkej múky
1 hrnček cícerovej múky
4 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička mletého koriandru
1 čajová lyžička kurkumy
1 čajová lyžička rímskej rasce
1 čajová lyžička soli
0,5 čajovej lyžičke mletého chilli (nemusí ísť)
1 čajová lyžička kypriaceho prášku bez fosfátov
Postup:
Na kocky nakrájané bataty uvaríme a následne vychladnuté rozmixujeme v smoothie mixéri spolu so všetkými ostatnými ingredienciami okrem múk. Túto batatovo-korenistú zmes dáme na pomúčenú dosku a s múkami vypracujeme do hladkého cesta, konzistenciou podobnému „lokšovému“ cestu. Odporúčame cca 0,5 hrnčeka špaldovej múky dať bokom a používať ju pri tvarovaní a rozvaľkávaní placiek. Pečieme na suchej panvici, z každej strany, až kým nevzniknú hnedé fliačiky. Hotové, ešte za horúca potrieme maslom.
Ja samozrejme klasika som si to potrel kyslou smotanou a posypal cesnakovými klíčkami, nech sme zdraví