
Budeme potrebovať:300g cícer
150g šošovica
pohár mix zelený hrášok a mrkva
pár strúčikov cesnaku
paradajkový pretlak
cibuľa,
olivový olej
stonkový zeler
čerstvá petržlenová vňať
soľ
mletá škorica
kurkuma
mletý klinček
mleté kajenské korenie
mletý zázvor
mletá rímska rasca
mletá škorica
garam masala..a všetky z korenín po 1 čajovej lyžičke.
Postup:
Cícer si na noc namočíme, alebo aspoň 4-6 hodín. Spolu s korením smažíme cibuľku do zlatista, pridáme pretlak, cícer, cesnak a na malé kocky nakrájaný zeler. Dolejeme troškou vody a varíme. Po cca 10 minútach pridáme aj šošovicu a varíme ďalej kým nie je cícer a šošovica mäkká. Vysypeme hrášok s mrkvičkou, ešte pár minút povaríme a nakoniec tam pridáme nakrájanú petržlenovú vňať. Hotovko… 🙂