Uverejnené Vložiť komentár

Bezlepkové Hrachové Gnocchi alias Noky

Na prípravu cesta sme použili:

👉 7 stredne veľkých v šupke uvarených zemiakov, ktoré sme následne ošúpali a nastrúhali na jemno (cca 0,5kg uvarených zemiakov)

👉 400g múky zo zeleného hrachu (dostupná v našich predajniach)

👉 100g čirokovej múky (taktiež nájdete u nás)

👉 100ml vlažnej vody

👉 ½ čajovej lyžičky soli

POSTUP
🥔Zo zemiakov, múky zo zeleného hrachu, soli a vlažnej múky vymiesite cesto. Cesto napodiv vôbec nie je suché a dobre sa s ním pracuje. Na tvarovanie a výrobu konkrétnych cestovín – nokov, sme už používali čirokovú múku, ktorá dokonale nahrádza hladkú pšeničnú múku (ak Vám nerobí problém lepok, môžete použiť aj tú). Z cesta postupne odkrajujeme a vytvarujeme dlhé šulce, ktoré následne nakrájame asi na 1cm hrubé kúsky. Varíme vo vopred osolenej vriacej vode cca 5-7 minút.

Tipy na omáčky:

Fantastické sú poliate bryndzou zmiešanou s kyslou smotanou alebo k nim môžete pripraviť omáčku zo sušených paradajok (olivový olej, cesnak, sušené paradajky, trocha smotany, lahôdkové droždie).😛🤤

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *