Potrebujeme:
2 šálky cez noc vo vode odmočených fazuliek mungo
1 na jemno nastrúhanú cuketu
2 najemno nastrúhané mrkvy2 strúčiky cesnaku
½ až 1 šálka ovsených vločiek
¼ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
1 čajová lyžička mletej rasce
mleté čierne korenie a morská soľ podľa chuti
slnečnicový olej na vyprážanie
Postup:
V smoothie mixéri pomixujete odmočenú fazuľku mungo spolu s trochou vody. Túto zmes následne vo veľkej mise zmiešate s nastrúhanou cuketou a mrkvou (predtým ich zbavte prebytočnej vody), ďalej s pretlačeným cesnakom, petržlenovou vňaťou, rascou, soľou a čiernym mletým korením. Ovsené vločky pridávajte na záver tak, aby ste dostali zmes, ktorá sa nerozpadáva, ale zároveň nie je ani veľmi tekutá. A môžete tvarovať malé placky, ktoré vypražíte v našom slnečnicovom oleji určenom na fritovanie. 3 minútky z každej strany a pochúťka je hotová! Dobrú chuť!:)