Uverejnené Vložiť komentár

Fazuľkovo – cuketové placky

Potrebujeme:

2 šálky cez noc vo vode odmočených fazuliek mungo

1 na jemno nastrúhanú cuketu

2 najemno nastrúhané mrkvy2 strúčiky cesnaku

½ až 1 šálka ovsených vločiek

¼ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

1 čajová lyžička mletej rasce

mleté čierne korenie a morská soľ podľa chuti

slnečnicový olej na vyprážanie

Postup:

V smoothie mixéri pomixujete odmočenú fazuľku mungo spolu s trochou vody. Túto zmes následne vo veľkej mise zmiešate s nastrúhanou cuketou a mrkvou (predtým ich zbavte prebytočnej vody), ďalej s pretlačeným cesnakom, petržlenovou vňaťou, rascou, soľou a čiernym mletým korením. Ovsené vločky pridávajte na záver tak, aby ste dostali zmes, ktorá sa nerozpadáva, ale zároveň nie je ani veľmi tekutá. A môžete tvarovať malé placky, ktoré vypražíte v našom slnečnicovom oleji určenom na fritovanie. 3 minútky z každej strany a pochúťka je hotová! Dobrú chuť!:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *