![](https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/68903150_511681319578865_4341838420130136064_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=0GtbPb1FAcAAX9_ECR3&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=ccce6840e526e01a58ab5e4371aaebb0&oe=5FA154A2)
Potrebujeme:
2 šálky cez noc vo vode odmočených fazuliek mungo
1 na jemno nastrúhanú cuketu
2 najemno nastrúhané mrkvy2 strúčiky cesnaku
½ až 1 šálka ovsených vločiek
¼ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
1 čajová lyžička mletej rasce
mleté čierne korenie a morská soľ podľa chuti
slnečnicový olej na vyprážanie
Postup:
V smoothie mixéri pomixujete odmočenú fazuľku mungo spolu s trochou vody. Túto zmes následne vo veľkej mise zmiešate s nastrúhanou cuketou a mrkvou (predtým ich zbavte prebytočnej vody), ďalej s pretlačeným cesnakom, petržlenovou vňaťou, rascou, soľou a čiernym mletým korením. Ovsené vločky pridávajte na záver tak, aby ste dostali zmes, ktorá sa nerozpadáva, ale zároveň nie je ani veľmi tekutá. A môžete tvarovať malé placky, ktoré vypražíte v našom slnečnicovom oleji určenom na fritovanie. 3 minútky z každej strany a pochúťka je hotová! Dobrú chuť!:)