Uverejnené Vložiť komentár

Krémové rizoto so špenátom

A čo teda všetko budeme potrebovať?

– ryža Arborio 2 hrnčeky

– biele suché víno 1,5-2 dcl

– cibuľka 1ks

– cesnak 2 strúčiky

– olivový olej

– maslo 100g

– zeleninový vývar, alebo zeleninový bujón 5-6 hrnčekov

– parmezán

– čerstvý špenát

– soľ

– čierne korenie

– šťava z citróna 1 čajová lyžička

Postup:

V hrnci si rozpustíme maslo spolu s olivovým olejom a opražíme na ňom na jemno nakrájanú cibuľku do zlatista, pridáme k nej prepučený cesnak. Vysypeme tam ryžu a poriadne premiešame, ak to máme vylejeme tam vínko a necháme nech sa vstrebe do ryže.
Potom postupne pridávame po hrnčeku zeleninový vývar. Premiešame a čakáme kým sa nasiakne do ryže, premiešame a pridáme ďalší hrnček. Jeden hrnček vývaru sa vsiakne cca za 5 minút, počas tej doby samozrejme nemusíme rizoto miešať. Ak sme použili 5-6 hrnčekov vývaru pridáme do toho citrónovú šťavu, premiešame a vysypeme do rizota čerstvý špenát a poriadne premiešame a varíme ďalších cca 5-7 minút. Následne vmiešame nastrúhaný parmezán, dokoreníme podľa gusta a hotovo…Pri servírovaní, môžeme nastrúhať na rizoto hoblinky parmezánu a pár lístkov špenátu, nech to vyzerá 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *