
Potrebujeme: 2ks nastrúhanej cvikly
1šálka klíčkov mungo
cibuľa
cesnak
(my sme dávali medvedí, keďže ho ešte máme)
mletá rasca
koriander
garam masala
čierne korenie
bazalka
soľ
olivový olej
Postup:
Na olivovom oleji si opečieme cibuľku, do ktorej pridáme cesnak, nastrúhanú surovú cviklu, mungo klíčky a všetky korenia a všetko to pečieme cca 15-20 minút za občasného miešania… posledných 5 minút môžeme podusiť. Necháme to vychladnúť a potom 2/3 zmesi smoothovačom alebo ponorným mixérom rozmixujeme s cca 0.5dcl oleja. Rozmixovanú zmes zmiešame so zvyškom zmesi a následne tvarujeme do guľkoplaciek… obalíme buď v strúhanke alebo v lahôdkovom droždí a vysmažíme 3 minútky z každej strany… hotovko…Je to aj zábavka pre deti, čiže určite ich zapojiť do prípravy v tomto čase, keď už sami nevieme čo so sebou