![](https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/90356122_670927170320945_2084347117647691776_o.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=mtqv-c9OnZMAX8-pdkK&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=d7602fbfbc86a98f606069188a573fa5&oe=5FA2B2B7)
Potrebujeme: 2ks nastrúhanej cvikly
1šálka klíčkov mungo
cibuľa
cesnak
(my sme dávali medvedí, keďže ho ešte máme)
mletá rasca
koriander
garam masala
čierne korenie
bazalka
soľ
olivový olej
Postup:
Na olivovom oleji si opečieme cibuľku, do ktorej pridáme cesnak, nastrúhanú surovú cviklu, mungo klíčky a všetky korenia a všetko to pečieme cca 15-20 minút za občasného miešania… posledných 5 minút môžeme podusiť. Necháme to vychladnúť a potom 2/3 zmesi smoothovačom alebo ponorným mixérom rozmixujeme s cca 0.5dcl oleja. Rozmixovanú zmes zmiešame so zvyškom zmesi a následne tvarujeme do guľkoplaciek… obalíme buď v strúhanke alebo v lahôdkovom droždí a vysmažíme 3 minútky z každej strany… hotovko…Je to aj zábavka pre deti, čiže určite ich zapojiť do prípravy v tomto čase, keď už sami nevieme čo so sebou