Uverejnené Vložiť komentár

Bezlepkový jablkový koláčik

Potrebujeme:

  • 2 vajíčka
  • 200g trstinového cukru
  • 150g rozpusteného masla
  • 150g mandľovej múky
  • 30g strúhaného kokosu
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
  • jablká
  • cejlónsku škoricu na ochutenie jabĺčok
  • vlašské orechy alebo mandľové hobliny na posypanie koláča
  • maslo na vymastenie tortovej formy

Postup:

1. Tortovú formu s priemerom 28 cm vymastíme maslom a vysypeme mandľovou múkou/strúhaným kokosom.
2. Vlejeme do nej cesto, ktoré pozostáva z 2 vajíčok, 200 gramov trstinového cukru (spolu vopred rozšľaháme), 150 g rozpusteného masla, 150g mandľovej múky, 30 g strúhaného kokosu a 2 čajových lyžičiek sódy bikarbóny.
3. Na cesto poukladáme jabĺčka, ktoré sme predtým očistili, nakrájali na mesiačiky a ochutili kokosovým cukrom a cejlónskou škoricou.
4. Posypeme ešte orieškami podľa vlastnej chuti (u nás to boli vlašské orechy, no celkom zaujímavé by mohli byť i mandľové hoblinky).
5. Dáme piecť do rúry na 170⁰ cca 35-40 minút.

Dobrú chuť!:) 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *