![](https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/55458179_431426044271060_699163432464678912_o.jpg?_nc_cat=107&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=UPc8qOse5RgAX8kohIn&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=fc93ada784268e96435a4e0639ca5050&oe=5FA2BB85)
Potrebujeme:
- 2 vajíčka
- 200g trstinového cukru
- 150g rozpusteného masla
- 150g mandľovej múky
- 30g strúhaného kokosu
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- jablká
- cejlónsku škoricu na ochutenie jabĺčok
- vlašské orechy alebo mandľové hobliny na posypanie koláča
- maslo na vymastenie tortovej formy
Postup:
1. Tortovú formu s priemerom 28 cm vymastíme maslom a vysypeme mandľovou múkou/strúhaným kokosom.
2. Vlejeme do nej cesto, ktoré pozostáva z 2 vajíčok, 200 gramov trstinového cukru (spolu vopred rozšľaháme), 150 g rozpusteného masla, 150g mandľovej múky, 30 g strúhaného kokosu a 2 čajových lyžičiek sódy bikarbóny.
3. Na cesto poukladáme jabĺčka, ktoré sme predtým očistili, nakrájali na mesiačiky a ochutili kokosovým cukrom a cejlónskou škoricou.
4. Posypeme ešte orieškami podľa vlastnej chuti (u nás to boli vlašské orechy, no celkom zaujímavé by mohli byť i mandľové hoblinky).
5. Dáme piecť do rúry na 170⁰ cca 35-40 minút.
Dobrú chuť!:)