
Potrebujeme:
- cviklu
- cibuľu
- cesnak
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
- ryžové penne
- kyslú smotanu
- biely jogurt
- kurkumu
- lahôdkové droždie
Postup:
V prvom rade dáme variť cviklu kým nezmäkne.. následne ju rozmixujeme v mixéri s olivovým olejom, čiernym korením, soľou a lahôdkovým droždím. Odvaríme ryžové penne. Na panvici osmažíme do zlatista cibuľu s cesnakom (môžete použiť aj cesnak medvedí ). Následne všetko zmiešame…
Na dochutenie dresing z kyslej smotany, bieleho jogurtu, rozmarínu a kurkumy.
Príprava je cca 15 minút. Je to rýchle, zdravé a veľmi chutné.


 7 stredne veľkých v šupke uvarených zemiakov, ktoré sme následne ošúpali a nastrúhali na jemno (cca 0,5kg uvarených zemiakov)
 7 stredne veľkých v šupke uvarených zemiakov, ktoré sme následne ošúpali a nastrúhali na jemno (cca 0,5kg uvarených zemiakov) Zo zemiakov, múky zo zeleného hrachu, soli a vlažnej múky vymiesite cesto. Cesto napodiv vôbec nie je suché a dobre sa s ním pracuje. Na tvarovanie a výrobu konkrétnych cestovín – nokov, sme už používali čirokovú múku, ktorá dokonale nahrádza hladkú pšeničnú múku (ak Vám nerobí problém lepok, môžete použiť aj tú). Z cesta postupne odkrajujeme a vytvarujeme dlhé šulce, ktoré následne nakrájame asi na 1cm hrubé kúsky. Varíme vo vopred osolenej vriacej vode cca 5-7 minút.
Zo zemiakov, múky zo zeleného hrachu, soli a vlažnej múky vymiesite cesto. Cesto napodiv vôbec nie je suché a dobre sa s ním pracuje. Na tvarovanie a výrobu konkrétnych cestovín – nokov, sme už používali čirokovú múku, ktorá dokonale nahrádza hladkú pšeničnú múku (ak Vám nerobí problém lepok, môžete použiť aj tú). Z cesta postupne odkrajujeme a vytvarujeme dlhé šulce, ktoré následne nakrájame asi na 1cm hrubé kúsky. Varíme vo vopred osolenej vriacej vode cca 5-7 minút.


 300g cícer
300g cícer 
 2 stredne veľké bataty
2 stredne veľké bataty



 1 šálka tapiokového škrobu
1 šálka tapiokového škrobu
 2ks nastrúhanej cvikly
2ks nastrúhanej cvikly (my sme dávali medvedí, keďže ho ešte máme)
 (my sme dávali medvedí, keďže ho ešte máme)


 na panvici si rozohrejeme ghí maslo a vysypeme naň na kocky nakrájanú cuketu, pretlačený cesnak a na štvrťky nakrájané cherry paradajky… cca 8-10 minút to za stáleho miešania opražíme zľahka
na panvici si rozohrejeme ghí maslo a vysypeme naň na kocky nakrájanú cuketu, pretlačený cesnak a na štvrťky nakrájané cherry paradajky… cca 8-10 minút to za stáleho miešania opražíme zľahka samozrejme nezabudnite si k tomu doliať pohár vínka 🙂
 samozrejme nezabudnite si k tomu doliať pohár vínka 🙂